Over ons

Lachfabriek is de meest humoristische site van Nederland. Sinds 1999 bezorgen wij al vele mensen veel lachplezier en daar zijn we trots op.

Geschiedenis

Het idee voor deze site begon in de vorige eeuw. Internet kwam in opkomst en men had behoefte aan een beetje humor online. In 1999 kwam lachfabriek.nl online. De website met veel humor, voor en door mafkezen ;-). Er kwamen moppen, raadsels, funberichten, plaatjes en nog veel meer op de site te staan. De website kreeg vele bezoekers en was een van de eerste funwebsites in Nederland. De jaren daarna werden er nog vele humoritems toegevoegd. In 2005 werd een hoogtepunt behaald. De website werd meer dan 1 miljoen keer bezocht in dat jaar.

Vanaf 2007 namen de bezoekersaantallen af. Dit had als voornaamste oorzaak een gedateerde look van de website. Het werd dus tijd voor een nieuwe uitstraling, maar als je een nieuw ontwerp maak komt er ook een nieuw technisch gedeelte achter de site. Kortom van het een kwam het ander en de stapel werk werd dus ook groter. Wanneer we keken naar de huidige onderwerpen op de site zagen we ook een aantal gedateerde items erop staan, zoals screensavers e.d. Begin 2010 was het dan zover een geheel nieuwe versie van Lachfabriek.

In 2014 werd het weer tijd voor een nieuwe layout, waarbij de belangrijkste eis een responsive layout was, zodat hij naast PC ook op tablet en mobiel perfect te bekijken is. Net voor het einde van 2014 is deze nieuwe website live gegaan.

Doelstelling en visie Lachfabriek

De doestelling van Lachfabriek is simpel, maar duidelijk: Er moet meer gelachen worden in Nederland! Mensen klagen snel, hebben overal hun mening voor klaar staan, zijn gehaast en zo kan ik nog wel even doorgaan. Om nog maar niet te spreken over het korte lontje wat sommige mensen hebben. Kortom: neem even de tijd voor ontspanning. Surf eens lekker rond op lachfabriek en laat die lachspieren is even werken. Je hebt ze niet voor niets. Onze visie lijkt me duidelijk en dit kan het beste omschreven worden met het gezegde: “Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.”